Dušené vepřové kotlety na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 125 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 plátek Citronová kůra
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 465 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 123.4 mg
  • Draslík 597.7 mg
  • Vláknina 1488 mg
  • Vitamín A 1488 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme, maso z části odřízneme od kosti a po obvodu nařízneme. Kotlety naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na rozehřátém oleji, vyjmeme, po obou stranách potřeme hořčicí a urovnáme do nahřáté mísy.

  • 2

    Na zbylém oleji osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vložíme zpět kotlety, přidáme kousek citronové kůry a podlijeme trochou horké vody. Dusíme doměkka.

  • 3

    Měkké kotlety vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s 1 lžící mouky. Přidáme kapary a chvíli povaříme.

Komentáře k receptu