Boloňské špagety s kuřecím masem
Suroviny
- 300 g Špagety, Makarony
- 200 g Kuře
- 20 g Slanina vepřová
- 100 g Sýr Parmezán
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Játra kuřecí
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 197 g
- Sodík 754 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 236.4 mg
- Draslík 556.7 mg
- Vláknina 11277.8 mg
- Vitamín A 11277.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou, nakrájenou zeleninu opečeme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, vykostěné, na kousky nakrájené kuřecí maso a dál opékáme.
-
2
Potom přidáme očištěná kuřecí játra, zalijeme vínem, osolíme a opepříme. Vmícháme rajčatový protlak a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.
-
3
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a po okapání je omastíme máslem a promícháme s nasekanou petrželkou.
-
4
Špagety promícháme s omáčkou a masem a na talířích každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. Můžeme ozdobit dílky rajčete.