Boloňské špagety s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špagety, Makarony
  • 200 g Kuře
  • 20 g Slanina vepřová
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Játra kuřecí
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 197 g
  • Sodík 754 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 236.4 mg
  • Draslík 556.7 mg
  • Vláknina 11277.8 mg
  • Vitamín A 11277.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, nakrájenou zeleninu opečeme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, vykostěné, na kousky nakrájené kuřecí maso a dál opékáme.

  • 2

    Potom přidáme očištěná kuřecí játra, zalijeme vínem, osolíme a opepříme. Vmícháme rajčatový protlak a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.

  • 3

    Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a po okapání je omastíme máslem a promícháme s nasekanou petrželkou.

  • 4

    Špagety promícháme s omáčkou a masem a na talířích každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. Můžeme ozdobit dílky rajčete.

Komentáře k receptu