Polévka bramborová zimní
Suroviny
- 100 g Petržel kořen
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Houby čerstvé
- 100 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Brambory
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Pórek
- 0.25 ks Zázvor celý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Majoránka
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Krupky trhané
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 50 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 642.1 mg
- Vláknina 10199.1 mg
- Vitamín A 10199.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou cibuli, zeleninu nakrájenou na nudličky podusíme na másle, zalijeme vodou do roviny. Přidáme houby (sušené předem namočené), omyté krupky a nakrájené brambory. Povaříme cca 10 min.
-
2
Na zbytku másla uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vodou, řádně rozmícháme a necháme povařit 10 min.
-
3
Následně jíšku smícháme se zeleninou, přidáme koření, dosolíme a dovaříme.