Jehněčí tokáň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 29 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 108.7 mg
- Draslík 530.8 mg
- Vláknina 955.3 mg
- Vitamín A 955.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, vykostěné a omyté maso nakrájíme na hrubé nudličky.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo a oloupanou, jemně nasekanou cibuli, kterou necháme jen zpěnit. Do základu vložíme osolené a opepřené jehněčí maso a přidáme česnek utřený se solí. Vysmahneme do tuku, přimícháme rajčatový protlak, přilijeme víno a trochu vody. Zvolna dusíme, až je maso měkké. Šťávu nezahušťujeme, dochutíme ji citronovou šťávou.
-
3
Podáváme s rýží, těstovinami nebo haluškami.