Sarma

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kapusta hlávková
  • 100 g Vepřové maso mleté
  • 30 g Rajčata
  • 20 g Krupky trhané
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 158.7 mg
  • Draslík 699.7 mg
  • Vláknina 4439.5 mg
  • Vitamín A 4439.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vnější kapustové (nebo zelné) listy spaříme horkou vodou a zbavíme silných žeber.

  • 2

    Vnitřní kapustové listy nadrobno nasekáme a smícháme s mletým masem, do poloměkka uvařenými krupkami, vejcem, solí a pepřem.

  • 3

    Směsí naplníme připravené listy, sbalíme je a převážeme nití. Závitky urovnáme do kastrolu, přidáme omytá, nakrájená rajčata a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

  • 4

    Podáváme jako samostatný pokrm bez přílohy.

Komentáře k receptu