Sarma
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 158.7 mg
- Draslík 699.7 mg
- Vláknina 4439.5 mg
- Vitamín A 4439.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vnější kapustové (nebo zelné) listy spaříme horkou vodou a zbavíme silných žeber.
-
2
Vnitřní kapustové listy nadrobno nasekáme a smícháme s mletým masem, do poloměkka uvařenými krupkami, vejcem, solí a pepřem.
-
3
Směsí naplníme připravené listy, sbalíme je a převážeme nití. Závitky urovnáme do kastrolu, přidáme omytá, nakrájená rajčata a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
-
4
Podáváme jako samostatný pokrm bez přílohy.