Jemná rýžová polévka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 25 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 171.3 mg
- Draslík 251.5 mg
- Vláknina 3184 mg
- Vitamín A 3184 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 78.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso vaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
Maso scedíme a do vývaru přidáme na másle osmahnutou, očištěnou kořenovou zeleninu a propláchnutou rýži. Uvaříme doměkka, prolisujeme a nakonec do polévky přidáme žloutek rozkvedlaný ve smetaně.
-
3
Uvařené maso můžeme nakrájet na kousky a přidat do polévky.
-
4
Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.