Jemná rýžová polévka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso přední
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 171.3 mg
  • Draslík 251.5 mg
  • Vláknina 3184 mg
  • Vitamín A 3184 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso vaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Maso scedíme a do vývaru přidáme na másle osmahnutou, očištěnou kořenovou zeleninu a propláchnutou rýži. Uvaříme doměkka, prolisujeme a nakonec do polévky přidáme žloutek rozkvedlaný ve smetaně.

  • 3

    Uvařené maso můžeme nakrájet na kousky a přidat do polévky.

  • 4

    Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu