Polévka z rybího filé se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 44.5 mg
- Draslík 222.7 mg
- Vláknina 3380 mg
- Vitamín A 3380 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filé (nebo rybí maso) podusíme v malém množství osolené vody.
-
2
Oloupanou, jemně nasekanou cibuli osmahneme na másle, přidáme na kousky nakrájené zelí a chvíli dusíme. Zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme vývarem z filé, přilijeme vodu a povaříme.
-
3
Nakonec do polévky přidáme rajčatový protlak.
-
4
Při podávání ozdobíme každou porci lžící zakysané smetany.