Polévka z rybího filé se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Filé rybí
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Zelí kysané
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 44.5 mg
  • Draslík 222.7 mg
  • Vláknina 3380 mg
  • Vitamín A 3380 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filé (nebo rybí maso) podusíme v malém množství osolené vody.

  • 2

    Oloupanou, jemně nasekanou cibuli osmahneme na másle, přidáme na kousky nakrájené zelí a chvíli dusíme. Zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme vývarem z filé, přilijeme vodu a povaříme.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme rajčatový protlak.

  • 4

    Při podávání ozdobíme každou porci lžící zakysané smetany.

Komentáře k receptu