Sekané bifteky - základní předpis

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 20 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 65.2 mg
  • Draslík 82 mg
  • Vláknina 1266 mg
  • Vitamín A 1266 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem (nebo vodou) a po chvíli vymačkáme. Smícháme ji s mletým masem, vejcem, oloupanou, jemně nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, strouhankou, pepřem a solí. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou slaninu.

  • 2

    Ze směsi připravíme 4 bifteky. Před přípravou je obalíme v hrubé mouce.

Komentáře k receptu