Sekané bifteky - základní předpis
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 20 g Slanina vepřová
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 65.2 mg
- Draslík 82 mg
- Vláknina 1266 mg
- Vitamín A 1266 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem (nebo vodou) a po chvíli vymačkáme. Smícháme ji s mletým masem, vejcem, oloupanou, jemně nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, strouhankou, pepřem a solí. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou slaninu.
-
2
Ze směsi připravíme 4 bifteky. Před přípravou je obalíme v hrubé mouce.