Španělské masové krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Uzené maso vařené
  • 30 g Tuk
  • 200 g Hovězí maso vařené
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 877 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 122.2 mg
  • Draslík 32 mg
  • Vláknina 629.3 mg
  • Vitamín A 629.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umeleme, osmahneme na tuku, zalijeme mlékem a povaříme dohusta.

  • 2

    Do směsi vmícháme rozšlehaná vejce, trochu strouhanky, hladkou mouku, sůl a pepř. Promícháme a tvarujeme krokety, které obalíme ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji po všech stranách dorůžova.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu