Kapustový hrnec
Suroviny
- 300 g Brambory
- 500 g Kapusta růžičková
- 250 g Párky Debrecínské
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Bujón hovězí
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1317 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 6.2 mg
- Draslík 454.3 mg
- Vláknina 17555 mg
- Vitamín A 17555 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, párky nakrájíme na plátky a obojí osmahneme na másle. Přidáme mletou papriku, promícháme, přilijeme vodu s kostkami bujónu a necháme vzkypět. Nakonec vmícháme rajčatový protlak.
-
2
Očištěnou růžičkovou kapustu omyjeme, rozkrojíme na poloviny a spolu s oloupanými, na kostky nakrájenými bramborami přidáme do základu. Vše vaříme 10-15 minut. Nakonec pokrm dochutíme solí.
-
3
Každou porci před podáváním posypeme nasekanými vlašskými ořechy.