Kapustový hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 500 g Kapusta růžičková
  • 250 g Párky Debrecínské
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bujón hovězí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1317 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 6.2 mg
  • Draslík 454.3 mg
  • Vláknina 17555 mg
  • Vitamín A 17555 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, párky nakrájíme na plátky a obojí osmahneme na másle. Přidáme mletou papriku, promícháme, přilijeme vodu s kostkami bujónu a necháme vzkypět. Nakonec vmícháme rajčatový protlak.

  • 2

    Očištěnou růžičkovou kapustu omyjeme, rozkrojíme na poloviny a spolu s oloupanými, na kostky nakrájenými bramborami přidáme do základu. Vše vaříme 10-15 minut. Nakonec pokrm dochutíme solí.

  • 3

    Každou porci před podáváním posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu