Brambory na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Víno bílé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 1095.7 mg
  • Vláknina 13350 mg
  • Vitamín A 13350 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli vložíme na rozehřáté máslo a necháme zpěnit.

  • 2

    Přidáme oloupané, na silnější plátky nakrájené brambory, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem, přilijeme smetanu a brambory zvolna dusíme dohusta a doměkka.

Komentáře k receptu