Staroberlínská omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Slanina vepřová
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 389.3 mg
  • Draslík 194.5 mg
  • Vláknina 3974.2 mg
  • Vitamín A 3974.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a piva umícháme hladké těsto. Všleháme do něj vejce, koření a prášek do pečiva.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji na pánvi. Na stejné pánvi potom opékáme vždy lžičku slaniny, zalijeme ji naběračkou připraveného těsta a postupně tak upečeme 4 omelety.

Komentáře k receptu