Vepřová plec s pivní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Vepřová plec
  • 100 g Švestky sušené
  • 100 g Perník
  • 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 159 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 855 mg
  • Vláknina 9002 mg
  • Vitamín A 9002 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, kůži mřížkovitě nakrájíme, do plece vetřeme sůl, pepř a utřený česnek.

  • 2

    Na plech položíme omyté, rozpůlené rajče, oloupané, na kousky nakrájené cibule, kousky mrkve i pórku, na zeleninu položíme maso kůží nahoru. Vše zalijeme trochou piva a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 2 hodiny. Během pečení maso potíráme vypečenou šťávou, před koncem pečení i studenou vodou.

  • 3

    Upečenou plec vyjmeme, přikryjeme alobalem a necháme na teplém místě.

  • 4

    Vypečenou šťávu zvolna svaříme se zbylým pivem a přecedíme. Přidáme do ní vypeckované, namočené švestky, nastrouhaný perník, nakonec mouku rozmíchanou ve smetaně, chvíli povaříme.

  • 5

    Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu