Vepřové maso v křenu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřová plec
  • 300 g Zelenina kořenová
  • 100 g Křen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 133.1 mg
  • Draslík 1080.5 mg
  • Vláknina 21435.4 mg
  • Vitamín A 21435.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme teplou vodou. V hrnci přivedeme k varu půl litru vody se solí, kořením a octem, vložíme maso, pod pokličkou zvolna vaříme jednu a půl hodiny do měkka.

  • 2

    Přibližně 20 minut před koncem varu přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli, nakrájenou na plátky.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a rozkrájíme na plátky, přendáme do nahřáté mísy, pokryjeme zeleninou a zalijeme vývarem. Vše posypeme nastrouhaným křenem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu