Roštěnky na červeném víně s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1888 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 83.3 mg
- Draslík 532.8 mg
- Vláknina 3481.8 mg
- Vitamín A 3481.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, po obvodu nařízneme. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji tak, aby uvnitř zůstalo růžové.
-
2
Opečené roštěnky přendáme na nahřáté talíře, olej od opékání slijeme, do pánve přidáme máslo, na nudličky nakrájenou okurku a papriku, kečup, víno a sůl. Vše krátce podusíme a nalijeme na roštěnky. Posypeme nastrouhaným křenem a podáváme.
-
3
Vhodnou přílohou jsou opékané brambory nebo smažené bramborové hranolky.