Fazolkový guláš s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 500 g Vepřová krkovička
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Saturejka
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 144.3 mg
  • Draslík 495.7 mg
  • Vláknina 8710.9 mg
  • Vitamín A 8710.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. V kastrolu rozehřejeme sádlo, maso na něm opečeme. Přidáme cibuli, utřený česnek, sůl a pepř. Přilijeme vývar a dusíme 30 minut.

  • 2

    Očištěné a omyté fazolky krájíme na kousky dlouhé přibližně 2 cm, přidáme je k masu a dusíme ještě 20 minut.

  • 3

    V zakysané smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do pokrmu. Nakonec guláš podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme saturejkou.

Komentáře k receptu