Brambory s celerem a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kostka Polévkové kostky Vitana
  • 400 g Celer bulvový
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 534.5 mg
  • Vláknina 9076.1 mg
  • Vitamín A 9076.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do vody s trochou citronové šťávy a soli. Povaříme téměř doměkka a scedíme.

  • 2

    Oloupané brambory nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno rozložíme brambory a na ně ve vrstvách jablka a celer. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří brambory.

  • 4

    Smetanu s mlékem ohřejeme, všleháme jíšku, sypký bujón a okořeníme špetkou muškátu. Směsí zalijeme obsah zapékací mísy, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut.

Komentáře k receptu