Rýže s hráškem a paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 300 g Paprikové lusky čerstvé
  • 200 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Feferony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.08 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 431.5 mg
  • Vláknina 9746 mg
  • Vitamín A 9746 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme doměkka.

  • 2

    Na sezamovém oleji zpěníme česnek nakrájený na plátky, nakrájenou bílou část naťových cibulek a nasekanou feferonku. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené papriky, přisypeme hrášek, osolíme a vše podusíme doměkka.

  • 3

    Potom vmícháme vařenou rýži, nakrájenou zelenou část cibulek a společně prohřejeme.

  • 4

    Vejce rozmícháme se solí a na pánvi vymazané olejem upečeme omeletu. Stočíme ji, nakrájíme na plátky a upravíme na zeleninovou rýži.

Komentáře k receptu