Rýže s hráškem a paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 4 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 431.5 mg
- Vláknina 9746 mg
- Vitamín A 9746 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme doměkka.
-
2
Na sezamovém oleji zpěníme česnek nakrájený na plátky, nakrájenou bílou část naťových cibulek a nasekanou feferonku. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené papriky, přisypeme hrášek, osolíme a vše podusíme doměkka.
-
3
Potom vmícháme vařenou rýži, nakrájenou zelenou část cibulek a společně prohřejeme.
-
4
Vejce rozmícháme se solí a na pánvi vymazané olejem upečeme omeletu. Stočíme ji, nakrájíme na plátky a upravíme na zeleninovou rýži.