Polévka s červenou čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čočka červená
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 750 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 821.2 mg
  • Vláknina 15771 mg
  • Vitamín A 15771 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a plátky česneku zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčatový protlak, propláchnutou červenou čočku, nadrobno nasekanou chilli papričku a oloupané, na kostičky nakrájené brambory.

  • 2

    Vše zalijeme vývarem, uvedeme do varu, přidáme cukr, osolíme a zvolna vaříme doměkka.

  • 3

    Nakonec do uvařené polévky přidáme oloupaná, na dílky nakrájená rajčata, citronovou šťávu a nasekanou bazalku.

Komentáře k receptu