Vepřová pečeně s jarním špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová pečeně
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Listové těsto
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 126.8 mg
  • Draslík 791.9 mg
  • Vláknina 4876.3 mg
  • Vitamín A 4876.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy omyjeme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.

  • 2

    Vykostěnou vepřovou pečeni potřeme olejem a opečeme po všech stranách na pánvi. Potom maso potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem.

  • 3

    Listové těsto rozválíme na čtverec, do středu dáme polovinu špenátu a na něj položíme maso. Zakryjeme zbylým špenátem a zabalíme do těsta. Vložíme do pekáče a povrch na několika místech propíchneme vidličkou.

  • 4

    Pečeme zvolna v dobře vyhřáté troubě asi 40 minut.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu