Kachna s brokolicí a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kachní prsa
  • 130 g Brokolice
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Sezam - semena
  • 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 86.6 mg
  • Draslík 515.8 mg
  • Vláknina 3382.5 mg
  • Vitamín A 3382.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozmícháme Solamyl s bílkem, přidáme kachní maso nakrájené na kostky (přibližně 2,5 cm velké), promícháme a necháme půl hodiny stát.

  • 2

    Olej rozehřejeme ve woku na vysokou teplotu, vložíme maso vyjmuté děrovanou naběračkou ze směsi a smažíme na oleji 5 minut. Hotové přeneseme na papírové utěrky, aby se z něj odsál přebytečný tuk.

  • 3

    Do woku vložíme papriky zbavené semen a nakrájené na kostky, růžičky brokolice, opékáme 3 minuty, poté opět vše vyjmeme na papírové ubrousky.

  • 4

    Ve woku ponecháme 2 lžíce oleje, opět rozehřejeme, přidáme prolisovaný česnek, opékáme půl minuty, vmícháme sójovou omáčku, rýžové víno, cukr, kuřecí vývar a přivedeme k varu. Poté do woku vrátíme kachní maso, zeleninu a 2 minuty povaříme.

  • 5

    Pokrm vložíme do předehřáté servírovací mísy, posypeme sezamem a servírujeme.

Komentáře k receptu