Kuře s červenou kari omáčkou
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 50 g Chilli paprička sušená
- 400 g Rýže loupaná
- 20 g Citronová tráva
- 125 ml Vývar drůbeží
- 400 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Koriandr celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kmín římský
- 2 kávová lžička Garnátová pasta
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka kafrová
- 2 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 28 g
- Sodík 833 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 102.4 mg
- Draslík 1144.7 mg
- Vláknina 11190.8 mg
- Vitamín A 11190.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava kari pasty: chilli papričky zbavíme semen, nakrájíme nadrobno, zázvor rozkrájíme na plátky, stébla citronely na kousky, koriandr drobně, s ostatními přísadami na kari pastu rozmixujeme.
-
2
Příprava kuřete:
-
3
Česnek prolisujeme, vložíme do woku na rozehřátý rostlinný olej a opaečeme do zlatova. Vmícháme připravenou pastu a opékáme 15 minut. Po troškách a za stálého míchání přilijeme kokosové mléko. Přidáme kuřecí maso, nakrájené na kousky, obracíme ho v omáčce tak, aby bylo celé pokryté, vaříme 5 minut. Maso by mělo být křehké. Do omáčky vmícháme kuřecí vývar s rybí omáčkou a vaříme další 2 minuty.
-
4
Maso upravíme na předehřátou mísu, doplníme vařenou rýží, ozdobíme rozkrájenou červenou a zelenou chilli papričkou, plátky citronu a servírujeme.