Kuřecí čop suej

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 350 g Sójové výhonky
  • 425 ml Vývar drůbeží
  • 3 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 ks Cibule
  • 0.25 ks Pórek
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1015 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 1019.4 mg
  • Vláknina 4517.5 mg
  • Vitamín A 4517.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V sójové omáčce rozpustíme cukr. Kuřecí řízky nakrájíme na tenké proužky, rozložíme na talíř a na nudličky naneseme sójovou omáčku s rozpuštěným cukrem. Maso v omáčce obalíme, vložíme do chladničky, necháme 20 minut marinovat.

  • 2

    Olej rozehřejeme, přidáme maso, opékáme 3 minuty do zlatova. Přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a opékáme 2 minuty. Poté vmícháme sójové výhonky, opékáme 5 minut, na závěr vlijeme sezamový olej.

  • 3

    Ve vodě rozpustíme Solamyl. Do pánve vlijeme kuřecí vývar, vmícháme rozpuštěný Solamyl, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

  • 4

    Hotový pokrm ozdobíme pórkem nakrájeným na kolečka a servírujeme.

Komentáře k receptu