Kuřecí čop suej
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 350 g Sójové výhonky
- 425 ml Vývar drůbeží
- 3 kávová lžička Olej sezamový
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 ks Cibule
- 0.25 ks Pórek
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1015 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 1019.4 mg
- Vláknina 4517.5 mg
- Vitamín A 4517.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V sójové omáčce rozpustíme cukr. Kuřecí řízky nakrájíme na tenké proužky, rozložíme na talíř a na nudličky naneseme sójovou omáčku s rozpuštěným cukrem. Maso v omáčce obalíme, vložíme do chladničky, necháme 20 minut marinovat.
-
2
Olej rozehřejeme, přidáme maso, opékáme 3 minuty do zlatova. Přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a opékáme 2 minuty. Poté vmícháme sójové výhonky, opékáme 5 minut, na závěr vlijeme sezamový olej.
-
3
Ve vodě rozpustíme Solamyl. Do pánve vlijeme kuřecí vývar, vmícháme rozpuštěný Solamyl, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
-
4
Hotový pokrm ozdobíme pórkem nakrájeným na kolečka a servírujeme.