Polévka z fazolových lusků s krupicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 5 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 53.9 mg
- Draslík 137.6 mg
- Vláknina 3108 mg
- Vitamín A 3108 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme pórek s petrželovou natí a fazolovými lusky rozkrájenými na tenké nudličky a podusíme.
-
2
Poté přilijeme 1 litr vody, přidáme 1/2 masoxu a povaříme 4 minuty.
-
3
Za stálého míchání přisypeme krupici a vaříme 7 minut.
-
4
Na závěr přilijeme rozkvedlané vejce, necháme je v polévce srazit a polévku odstavíme.
-
5
Polévku posypeme nasekanými lístky petrželky.