Salát gado-gado

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Fazolové lusky zelené
  • 130 g Zelí hlávkové bílé
  • 130 g Sójové výhonky
  • 250 g Brambory rané
  • 130 g Květák
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Okurka salátová
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Arašídová pomazánka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 585.4 mg
  • Vláknina 9730.5 mg
  • Vitamín A 9730.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát:

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Brambory rozpůlíme a pozvolna vaříme ve slupce 15 minut v mírně osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Květák rozdělíme na růžičky, zelí nakrájíme drobně a spolu s fazolkami vložíme do mírně osolené vroucí vody. Vaříme 3 minuty, poté vodu slijeme a zeleninu zchladíme studenou vodou. Necháme okapat a spolu s bramborami, na nudličky nakrájenou mrkví, okurkou rozkrájenou na hranolky a sójovými výhonky upravíme na plochou mísu. Přidáme vejce a salát přikryjeme potravinářskou fólií.

  • 3

    Příprava omáčky:

  • 4

    Arašídovou pomazánku vložíme do misky, vmícháme vodu, prolisovaný česnek, chilli papričku zbavenou semen a jemně rozkrájenou a poté zbývající suroviny na zálivku.

  • 5

    Salát pokapeme omáčkou a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu