Tříbarevná omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Rajčata
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 0.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 614.1 mg
  • Draslík 692.2 mg
  • Vláknina 977.1 mg
  • Vitamín A 977.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V menší pánvi rozehřejeme lžičku másla a opražíme na ní najemno nakrájenou šalotku. Pánev odstavíme.

  • 2

    Ve velké míse rozšleháme vejce, osolíme a opepříme a nalijeme rovnoměrně do tří misek. Do jedné misky dáme najemno nakrájenou petržel, bazalku a tymián, do druhé připravenou šalotku a do třetí na kostičky nakrájené rajče.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a na tuk vylijeme rovnoměrně po celém dně vajíčka z jedné misky. Jakmile zatuhne, obrátíme ji a opečeme. Sundáme ji z pánve na talířek. Stejně osmažíme další dvě omelety. Rovnou z pánve vždy klademe jednu omeletu na druhou, aby vznikl třípatrový stoh. Ten rozkrájíme na klínky a ještě teplé hned podáváme.

Komentáře k receptu