Šátečky s krabím masem
Suroviny
- 450 g Krab
- 130 g Zelí čínské
- 30 g Sójové výhonky
- 100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 16 plátek Těsto Wonton
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 29 g
- Sodík 567 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 128.1 mg
- Draslík 551.6 mg
- Vláknina 1518.3 mg
- Vitamín A 1518.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Zelí a výhonky pokrájíme. Papriku, zelí, sójové výhonky, krabí maso, sójovou omáčku a limetkovou šťávu promícháme, osolíme, opepříme, promícháme a necháme 15 minut odstát.
-
2
Plátky těsta won ton rozložíme na pracovní desku, na každý upravíme náplň, okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Čtverce přeložíme na trojúhelníky, vytlačíme z nich vzduch a okraje stiskneme.
-
3
Arašídový olej rozehřejeme ve woku a šátečky postupně osmažíme po obou stranách dozlatova. Hotové pokládáme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk.
-
4
Zbyde-li nám náplň, můžeme ji samostatně osmažit. Šátečky a samostatnou náplň pokapeme sezamovým olejem a servírujeme.