Měšce s kachním masem
Suroviny
- 15 g Droždí
- 300 g Kachní prsa
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 175 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Pórek
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 7 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 62.2 mg
- Draslík 484.6 mg
- Vláknina 8393.5 mg
- Vitamín A 8393.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme a pórek nakrájíme.
-
2
Sójovou omáčku, cukr, med a omáčku hoisin řádně promícháme, kachní prsa vložíme do mísy a připravenou marinádou maso potřeme. Necháme 20 minut odležet.
-
3
Marinované maso vložíme do pekáče na rošt, dáme do trouby a pečeme 40 minut při 200 °C. Upečené necháme vychladnout, odstraníme kosti a pokrájíme na kostičky.
-
4
Na rozehřátém oleji opékáme 3 minuty pórek, česnek a zázvor a opečené přidáme k masu.
-
5
V misce připravíme kvásek z cukru, droždí a teplé vody, přikryjeme a necháme stranou 15 minut. Do mísy prosejeme mouku, přilijeme kvásek a teplé mléko, vypracujeme tuhé těsto. Prohněteme na pomoučeném vále a utvoříme z něho váleček o průměru 2,5 cm. Rozdělíme jej na 16 dílů, přikryjeme a necháme 25 minut kynout. Z kousků těsta vytvoříme placičky o velikosti 10 cm, doprostřed každé upravíme lžíci náplně, okraje zdvihneme a nahoře přitiskneme k sobě do tvaru měšce.
-
6
Měšce vložíme do pařáku na vlhký ubrousek a vaříme v páře 20 minut, přikryté.
-
7
Hotové měšce servírujeme horké.