Jarní zeleninová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 150 g Hovězí svíčková
  • 50 g Játra krůtí
  • 300 g Kedlubna
  • 300 g Karotka
  • 400 g Pórek
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 28.6 mg
  • Draslík 636.8 mg
  • Vláknina 8558.8 mg
  • Vitamín A 8558.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory vaříme asi 25 minut. Vedle v tlakovém hrnci vaříme svíčkovou s kmínem a 250 ml vody asi 30 minut. Potom k tomu přidáme játra a vaříme dalších 10 minut.

  • 2

    Kedlubny a karotku nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Uvařené maso nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Nakrájenou zeleninu uvaříme v tlakovém hrnce v masovém vývaru. Vše s masem rozmixujeme na kaši a přidáme i oloupané a prolisované brambory. Také vše smícháme.

  • 4

    Po rozmrazení necháme kaši přejít varem se lžičkou másla nebo kukuřičného oleje.

Komentáře k receptu