Jarní zeleninová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 2 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 28.6 mg
- Draslík 636.8 mg
- Vláknina 8558.8 mg
- Vitamín A 8558.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory vaříme asi 25 minut. Vedle v tlakovém hrnci vaříme svíčkovou s kmínem a 250 ml vody asi 30 minut. Potom k tomu přidáme játra a vaříme dalších 10 minut.
-
2
Kedlubny a karotku nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Uvařené maso nakrájíme na kostičky.
-
3
Nakrájenou zeleninu uvaříme v tlakovém hrnce v masovém vývaru. Vše s masem rozmixujeme na kaši a přidáme i oloupané a prolisované brambory. Také vše smícháme.
-
4
Po rozmrazení necháme kaši přejít varem se lžičkou másla nebo kukuřičného oleje.