Kedlubnová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 300 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 ks Kedlubna
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 256.8 mg
  • Draslík 541.3 mg
  • Vláknina 5966.7 mg
  • Vitamín A 5966.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve oloupeme a očistíme kedlubny bez lístků, brambory a cukety a rozkrájíme na kostičky a cuketu na centimetrové plátky.

  • 2

    Rozpustíme polovinu tuku a podusíme na něm kedlubny, cukety a brambory, přidáme 100 ml vody a povaříme asi 15 minut pod pokličkou. Kedlubnovou nať natrháme a po 15 minutách vaření ji přidáme na 5-10 minut a ještě povaříme.

  • 3

    Celou směs rozmixujeme a přidáme zbylý tuk a žloutky.

Komentáře k receptu