Mrkvová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Fenykl sladký - hlíza
  • 400 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 10 ks Karotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 26.7 mg
  • Draslík 995.3 mg
  • Vláknina 14000 mg
  • Vitamín A 14000 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve oloupeme, očistíme a na kostičky pokrájíme karotku, brambory a fenyklovou hlízu bez zelené natě. Vše podusíme na cca 3 g másla nebo kukuřičném oleji. Podlijeme smetanou a pod pokličkou na mírném ohni vaříme asi 20 minut.

  • 2

    Necháme trochu zchladit a rozmixujeme i se zelenou fenyklovou natí a zbytkem tuku na jemnou kaši.

Komentáře k receptu