Dim sum s vepřovým masem
Suroviny
- 400 g Vepřové maso mleté
- 50 g Bambusové výhonky konzervované
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 4.5 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 24 plátek Těsto Wonton
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 23 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 72.5 mg
- Draslík 338.2 mg
- Vláknina 1058 mg
- Vitamín A 1058 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky a bambusové výhonky drobně pokrájíme. Smícháme v míse s mletým vepřovým masem, sójovou omáčkou, sherry, sezamovým olejem, cukrem a rozšlehaným bílkem. Řádně promícháme, přidáme solamyl a zapracujeme.
-
2
Plátky těsta won ton rozložíme na pracovní desku, na každý upravíme 1 lžíci náplně, okraje těsta navlhčíme. Těsto přehneme přes náplň, okraje stiskneme tak, aby vznikly tašičky.
-
3
Taštičky vaříme přikryté na vlhké utěrce v páře 7 minut.
-
4
Dim sum servírujeme horké jako zákusek.