Dalamánky s kmínem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 42 g Droždí
  • 250 g Mouka žitná celozrnná
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 631.4 mg
  • Vláknina 28115.8 mg
  • Vitamín A 28115.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve rozdrolíme droždí na kousíčky, přidáme cukr, zalijeme 150 ml vody, přidáme lžičku mouky a necháme kvásek nabobtnat. Jakmile kvásek vyběhne, přidáme další vodu, mouku, olivový olej, drcený kmín, pepř a sůl a vypracujeme polotuhé těsto a necháme je na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Během kynutí těsto asi dvakrát propracujeme. Po vykynutí těsta vytvarujeme dalamánky a posypeme je kmínem a hrubozrnnou solí.

  • 2

    Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 30 minut. Horké dalamánky potřeme slanou vodou.

Komentáře k receptu