Jehněčí guláš s kapustou a bramborovým knedlíkem
Suroviny
- 400 g Mouka pšeničná hrubá
- 800 g Jehněčí plec
- 50 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 3 ks Cibule
- 0.5 ks Kapusta hlávková
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 ks Bobkový list
- 5 ks Nové koření celé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 stroužek Česnek
- 0.5 l Víno červené
- 1 kg Brambory
- 1 polévková lžíce Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Krupice dětská
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1192 kcal
- Sacharidy 139 g
- Tuky 32 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 254.8 mg
- Draslík 2512.6 mg
- Vláknina 25928 mg
- Vitamín A 25928 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 186.8 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme guláš. Osmahneme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova, vložíme na větší kousky nakrájené jehněčí maso (plec), orestujeme a přidáme koření a rajský protlak. Zalijeme vínem a dolijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Osolíme ho, přivedeme k varu a dáme do horké trouby. Pečeme 20 minut přikryté a na závěr posledních 5 minut dopékáme odkryté. Jakmile je guláš hotový, dáme do něj na nudličky nakrájenou kapustu a odstavíme. Necháme přiklopené asi 10 minut dojít.
-
2
Připravíme si bramborové knedlíky. Oloupane uvařené brambory nahrubo nastrouháme, vložíme do mísy, osolíme a smícháme s mlékem a vejci. Směs vyklopíme na pomoučený vál a postupně do nich zaděláváme krupici s moukou tak, aby se těsto nelepilo. Z těsta vytvarujeme šišky a vaříme je ve slané vodě asi 20 minut.