Játrové kuličky a tymiánovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Játra vepřová
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 250 g Houby čerstvé
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 2.22 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1770 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 114 g
  • Sodík 2621 mg
  • Bílkoviny 109 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 1206.1 mg
  • Draslík 2500.6 mg
  • Vláknina 31465 mg
  • Vitamín A 31465 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 171.7 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 206.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve nameleme a smícháme očištěná kuřecí nebo vepřová játra se sýrem, drceným česnekem, mlékem, vejci, měkkým máslem, citronovou šťávou, mletou skořicí, solí, lžičkou sušeného nebo čerstvého tymiánu a majoránky, strouhankou a pepřem v tužší těsto a necháme ho v chladu ztuhnout.

  • 2

    Mezitím si připravíme tymiánovou omáčku. Na oleji osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibuli, přidáme tymián, citronovou šťávu a odstavíme z ohně. Hned k tomu vmícháme ricottu, zakysanou smetanu a osolíme.

  • 3

    Z játrového těsta vytvoříme kuličky a osmažíme je na olivovém oleji. Necháme je okapat na papírovém ubrousku.

Komentáře k receptu