Hermelín v hnízdečku z klíčků a cukety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Mungo klíčky
  • 240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej palmový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 1754.5 mg
  • Vláknina 12996 mg
  • Vitamín A 12996 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr hermelín necháme v alobalu (původní balení z obchodu) a jen sýr nařízneme do kříže a položíme na plech. Ten na 8-10 minut vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů. Sýr by se neměl roztéct.

  • 2

    Mezitím na rozehřátém oleji orestujeme na plátky nebo kolečka nakrájenou zeleninu a žampiony. Vypneme sporák a přihodíme k zelenině klíčky mungo a promícháme. (Červený palmový olej dodá jídlu hezkou oranžovou barvu).

  • 3

    Na talíři vytvoříme hnízdo ze zeleniny a hub a do něj vložíme samotný bílý hermelín.

Komentáře k receptu