Polévka se slávkami, parmskou šunkou a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Šunka parmská
  • 120 g Těstoviny Farfalle
  • 400 g Mušle slávky
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1570 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 227.6 mg
  • Draslík 1003.1 mg
  • Vláknina 6524.3 mg
  • Vitamín A 6524.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou šalotku, česnek a šunku, zasypeme moukou, znovu osmažíme a za stálého míchání zalijeme studeným zeleninovým vývarem. Část vývaru necháme stranou, abychom v něm potom mohli rozmíchat žloutky. Vývar s šunkou uvedeme do varu a přidáme těstoviny a vaříme, až jsou měkké, potom přilejeme víno se smetanou, vyloupané slávky, nasekanou petrželku, dochutíme solí. K tomu dolijeme vývar s rozmíchanými žloutky. Můžeme dochutit i pepřem.

Komentáře k receptu