Polévka se slávkami, parmskou šunkou a těstovinami
Suroviny
- 50 g Šunka parmská
- 120 g Těstoviny Farfalle
- 400 g Mušle slávky
- 200 ml Víno bílé
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1570 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 227.6 mg
- Draslík 1003.1 mg
- Vláknina 6524.3 mg
- Vitamín A 6524.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou šalotku, česnek a šunku, zasypeme moukou, znovu osmažíme a za stálého míchání zalijeme studeným zeleninovým vývarem. Část vývaru necháme stranou, abychom v něm potom mohli rozmíchat žloutky. Vývar s šunkou uvedeme do varu a přidáme těstoviny a vaříme, až jsou měkké, potom přilejeme víno se smetanou, vyloupané slávky, nasekanou petrželku, dochutíme solí. K tomu dolijeme vývar s rozmíchanými žloutky. Můžeme dochutit i pepřem.