Zeleninová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Baby kukuřice
  • 60 g Okurky
  • 60 g Rajčata
  • 60 g Zelí čínské
  • 60 g Špenát listový čerstvý
  • 60 g Salát hlávkový
  • 60 g Sýr sójový - Tofu
  • 60 g Mrkev kořen
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Chřest bílý
  • 60 g Hrášek
  • 60 g Bambusové výhonky
  • 600 ml Vývar asijský
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 82 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 436.2 mg
  • Vláknina 8112.8 mg
  • Vitamín A 8112.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky. Jarní cibulky pokrájíme drobně.

  • 2

    Wok předehřejeme, nalijeme čínský vývar a přivedeme k varu. Jako první přidáme mrkev s kukuřičkami, povaříme 2 minuty. Poté přidáme chřest, žampiony, čínské zelí a tofu. Po přidání tofu vaříme už jen minutu. Přimícháme špenát, hlávkový salát, bambusové výhonky, okurky, rajčata a opět přivedeme k varu. Přilijeme sójovou omáčku, osolíme a opepříme.

  • 3

    Hotovou polévku rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme jarní cibulkou a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu