Rybí polévka s krevetovými měšci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Krevety tygří - loupané
  • 180 g Filé rybí
  • 850 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 12 ks Těsto Wonton
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 738 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 95.7 mg
  • Draslík 221.8 mg
  • Vláknina 327.8 mg
  • Vitamín A 327.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety uvaříme, pažitku nasekáme, česnek drobně nakrájíme, rybí maso nakrájíme na kostky. Chilli papričku pokrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    Čtvrtinu krevet hrubě nakrájíme, promícháme s pažitkou a česnekem. Olej rozehřejme ve woku, přidáme krevetovou směs, za stálého míchání opékáme 2 minuty. Poté odstavíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Plátky těsta rozložíme, do středu každého upravíme lžičku náplně, rohy plátků mírně potřeme rozšlehaným vejcem a přitiskneme k sobě do tvaru měšce. Měšce přikryjeme vlhkým ubrouskem.

  • 4

    Vývar přivedeme k varu, přidáme rybí maso, zbývající krevety a vaříme 15 minut. Ochutíme chilli omáčkou, přidáme měšce a povaříme 5 minut.

  • 5

    Hotovou polévku servírujeme v nahřátých miskách ozdobenou chilli papričkou a pažitkou.

Komentáře k receptu