Polévka s taštičkami won ton
Suroviny
- 130 g Špenát listový čerstvý
- 25 g Sójové plátky
- 15 g Oříšky piniové
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 600 ml Vývar zeleninový
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 6 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 9 g
- Sodík 807 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 604.6 mg
- Vláknina 8813 mg
- Vitamín A 8813 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto : Vodu rozšleháme s vejci, přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Prohněteme, přikryjeme navlhčeným ubrouskem a necháme půl hodiny odpočinout.
-
2
Následně těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku 1,5 cm vysokou. Rozkrájíme ji na 24 čtverců o straně 7 cm. Mírně poprášíme. Do polévky použijeme čtverců 12, zbytek můžeme zamrazit na příští použití.
-
4
Náplň: Špenát nakrájíme, vytlačíme přebytečnou vodu, smícháme s praženými a jemně nasekanými piniovými oříšky, kousky nakrájeného sójového masa a osolíme. Rozdělíme na 12 dílů, rozložíme na připravené čtverce. Rohy přehneme k sobě a řádně přitiskneme.
-
6
Polévka: Zeleninový vývar spolu se sherry a sójovou omáčkou krátce povaříme, přidáme připravené taštičky won ton a společně povaříme 3 minuty. Přidáme nakrájené jarní cibulky, rozdělíme do nahřátých misek a servírujeme.