Polévka s taštičkami won ton

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Špenát listový čerstvý
  • 25 g Sójové plátky
  • 15 g Oříšky piniové
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 807 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 604.6 mg
  • Vláknina 8813 mg
  • Vitamín A 8813 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto : Vodu rozšleháme s vejci, přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Prohněteme, přikryjeme navlhčeným ubrouskem a necháme půl hodiny odpočinout.

  • 2

    Následně těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku 1,5 cm vysokou. Rozkrájíme ji na 24 čtverců o straně 7 cm. Mírně poprášíme. Do polévky použijeme čtverců 12, zbytek můžeme zamrazit na příští použití.

  • 4

    Náplň: Špenát nakrájíme, vytlačíme přebytečnou vodu, smícháme s praženými a jemně nasekanými piniovými oříšky, kousky nakrájeného sójového masa a osolíme. Rozdělíme na 12 dílů, rozložíme na připravené čtverce. Rohy přehneme k sobě a řádně přitiskneme.

  • 6

    Polévka: Zeleninový vývar spolu se sherry a sójovou omáčkou krátce povaříme, přidáme připravené taštičky won ton a společně povaříme 3 minuty. Přidáme nakrájené jarní cibulky, rozdělíme do nahřátých misek a servírujeme.

Komentáře k receptu