Rýžová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Rýže loupaná
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Jablka
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 966 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 466.5 mg
  • Vláknina 16296 mg
  • Vitamín A 16296 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1884.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve rýži vypereme, potom ji vysypeme do oslazeného mléka se špetkou soli a za občasného míchání ji na mírném ohni vaříme do měkka.

  • 2

    Uvařenou kaši ochutíme nakrájeným jablkem (či jiným ovocem dle chuti), nasekanými vlašskými ořechy a zakapeme vše máslem.

  • 3

    Pokud se rozhodneme použít sušené ovoce, vhodíme je do rýže před tím, než kaše změkne. Ovoce tak nasaje tekutinu a změkne.

Komentáře k receptu