Vepřové na zázvoru
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
- 25 g Zázvor celý
- 15 g Houby černé
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Chilli paprička
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 1 špetka Pepř bílý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 22 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 83.9 mg
- Draslík 557.2 mg
- Vláknina 2200.9 mg
- Vitamín A 2200.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve namočíme černé houby, tzv. jídášovo ucho na 2-3 minuty do horké vody, aby houba změkla a potom vodu slijeme houby okapeme.
-
2
Mezi tím v misce smícháme omáčky rybí a ústřicovou s cukrem.
-
3
V pánvi Wok rozpálíme na středně prudko olej a smažíme v něm dorůžova polovinu najemno utřeného česneku. Přidáme polovinu na tenké nudličky nakrájené libové vepřové maso a zprudka restujeme. Vše vyndáme vedle na misku a zopakujeme postup s druhou částí česneku a masa. Nakonec vrátíme první várku do pánve.
-
4
Přidáme k tomu na nudličky nakrájený zázvor, na osminky nakrájenou cibuli, černé houby a směs omáček. Restujeme za míchání asi 2 minuty. Nakonec vmícháme ne šikmá kolečka nakrájenou jarní cibulku.
-
5
Servírujeme naběračkou a na talíři měs posypeme mletým pepřem a dozdobíme na kroužky nakrájenou, jader zbavenou, chilli papričkou a lístky koriandru.