Vepřové na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 25 g Zázvor celý
  • 15 g Houby černé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 83.9 mg
  • Draslík 557.2 mg
  • Vláknina 2200.9 mg
  • Vitamín A 2200.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve namočíme černé houby, tzv. jídášovo ucho na 2-3 minuty do horké vody, aby houba změkla a potom vodu slijeme houby okapeme.

  • 2

    Mezi tím v misce smícháme omáčky rybí a ústřicovou s cukrem.

  • 3

    V pánvi Wok rozpálíme na středně prudko olej a smažíme v něm dorůžova polovinu najemno utřeného česneku. Přidáme polovinu na tenké nudličky nakrájené libové vepřové maso a zprudka restujeme. Vše vyndáme vedle na misku a zopakujeme postup s druhou částí česneku a masa. Nakonec vrátíme první várku do pánve.

  • 4

    Přidáme k tomu na nudličky nakrájený zázvor, na osminky nakrájenou cibuli, černé houby a směs omáček. Restujeme za míchání asi 2 minuty. Nakonec vmícháme ne šikmá kolečka nakrájenou jarní cibulku.

  • 5

    Servírujeme naběračkou a na talíři měs posypeme mletým pepřem a dozdobíme na kroužky nakrájenou, jader zbavenou, chilli papričkou a lístky koriandru.

Komentáře k receptu