Vepřové ve sladkokyselé omáčce
Suroviny
- 225 g Kompot ananasový
- 250 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Rajčata
- 0.5 ks Paprika červená
- 0.5 ks Mrkev kořen
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Kečup
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 54 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 41.9 mg
- Draslík 566 mg
- Vláknina 5004.3 mg
- Vitamín A 5004.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V menší misce smícháme sirup z ananasového kompotu (6 polévkových lžic, může to být i ananasový džus) se švestkovou omáčkou nebo rajským kečupem, rybí omáčkou a cukrem, až se vše důkladně spojí.
-
2
Na středně silném ohni v pánvi wok rozehřejeme olej, restujeme v něm na menší plátky pokrájené vepřové maso, dokud nebude hotové. Potom jej vyjmeme perforovanou naběračkou a dáme na papírové ubrousky odkapat.
-
3
V pánvi wok rozpálíme olej na středně silném ohni a smažíme v něm na jemno utřený česnek do růžova. Přidáme na kolečka nakrájenou čerstvou mrkev, na osminy rozkrájenou cibuli, na kousky pokrájenou sladkou papriku, smažíme asi 2 minuty. Vmícháme salátovou okurku neloupanou, rozkrájenou na kostičky, rajské jablíčko pokrájené na kolečka (můžeme použít i 4 cherry rajčátka), kompotový ananas i ananasovou šťávu, za stálého míchání dusíme cca 1 minutu. Dle potřeby dokořeníme a dosolíme.
-
4
Nakonec vrátíme do pánve vepřové maso, opatrně vše zamícháme.
-
5
Menší naběračkou naložíme na talíř a dozdobíme lístky koriandru.