Pražená chilli omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 937 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 44 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 126 g
- Cholesterol 1 mg
- Draslík 2617.6 mg
- Vláknina 20440 mg
- Vitamín A 20440 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.1 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi Wok rozpálíme olej, na něm osmahneme na kolečka nakrájené šalotky a na plátky nakrájený česnek dozlatova. Takto upravené je přendáme do mixéru, nebo kuchyňského robotu.
-
2
Poté asi 1 - 2 minuty smažíme sušené garnáty s 1 lžičkou garnátové pasty s nasekanými sušenými lusky červených chilli papriček. Vše ještě s dalšími surovinami přidáme k připravenému česneku a šalotce do mixéru. Zalijeme množstvím oleje, aby nám vznikla táhlá tekutá pasta. Pastu potom dáme do pánve Wok a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a zvolna vaříme. Sledujeme, aby se pasta dlouho nevařila, protože by zkaramelizovala na špalek. Dochutíme rybí omáčkou nebo solí.
-
3
Tuto chilli omáčku používáme jako základy jídel, zejména smažených směsí a také jako kořenící přísadu.
-
4
Ve vzduchotěsné nádobě vydrží uskladněná v chladničce i několik měsíců.
-
5
Omáčka vystačí na 250 g.
-
6