Kari z džungle s garnáty
Suroviny
- 400 g Garnát obecný
- 75 g Thajský lilek
- 50 g Hlíva ústřičná
- 410 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Cukr palmový
- 2 ks Citronová tráva
- 4 ks Baby kukuřice
- 3 ks Kafirové listy
- 1 ks Galgan
- 8 ks Paprička ptačí oko
- 4 ks Červená asijská šalotka
- 1 hrst Bazalka
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Barbecue omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 3 g
- Sodík 788 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 206.3 mg
- Draslík 1118.8 mg
- Vláknina 1131.5 mg
- Vitamín A 1131.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupeme a očistíme čerstvé garnáty a každý nařízneme podélně na hřbetu, aby se mohli rozevřít (u hlavičky a ocasu necháme spojené).
-
2
V pánvi WOK rozpálíme olej a vložíme 2 polévkové lžíce kari pasty z džungle. Kari z "džungle" je pasta. V hmoždíři rozdrtíme dohladka lusky papriček ptačí oko, nasekané na malé kousky, 2 cm kousek galgánu také nasekaný, snítky citronové trávy, pouze bílé, nadzemní část, nadrobno nasekané, najemno nasekané červené asijské šalotky, česnek a garnátovou pastu (nebo 1 lžíci mletých sušených garnátů).
-
3
Stále směs mícháme, dokud nezačně příjemně vonět. Přilijeme 410 ml vody a ztlumíme plamen na střední teplotu. Přidáme mladé kukuřičky, každou podélně rozkrojenou na polovinu a lilky a další 1-2 minuty dusíme. Do toho přidáme houby (větší kusy rozřízneme na polovinu) a garnáty. Přilijeme do směsi rybí omáčku a přisypeme cukr. Dusíme tak dlouho, dokud se garnáti nerozevřou a nezrůžoví.
-
4
Dle chuti dokořeníme a posypeme na talíři natrhanými kaffirovými listy a bazalkou.