Hovězí pečeně písecká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1143 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 61.2 mg
- Draslík 119.6 mg
- Vláknina 1703 mg
- Vitamín A 1703 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme a protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na tuku částečně osmahneme. Přidáme maso, krátce je opečeme a zalijeme trochou vlažného vývaru. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme teplým vývarem.
-
3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vlažným vývarem a dobře rozmícháme. Přidáme sardelovou pastu a provaříme.
-
4
Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.