Grilovaný pórek s oříškovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Ořechy lískové
  • 2 kávová lžička Ocet Sherry
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 20 ks Pórek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1262 kcal
  • Sacharidy 252 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 252 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 3316.2 mg
  • Vláknina 67310 mg
  • Vitamín A 67310 mg
  • Vitamín B6 4.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 216.6 mg
  • Vitamín E 19.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Asi 20 ks menších pórků s oříznutými konci rozložíme do širšího kastrolu ve dvou vrstvách na sebe. Zalijeme vařící vodou, pórky musí být ponořené.

  • 2

    Pod pokličkou vaříme cca 6 minut doměkka. Slijeme, zchladíme a dáme stranou.

  • 3

    Opražené lískové oříšky nasekáme v ruce nebo v robotu, smícháme s olejem, citrusovými šťávami, octem a solí. Vše dobře smícháme až vznikne zálivka do které přidáme nasekanou petrželku.

  • 4

    Pórky grilujeme z každé strany asi jednu minutu.

  • 5

    Horké dáme na talíře a přelijeme zálivkou.

Komentáře k receptu