Mocca dort s motýlky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 30 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 254.1 mg
- Draslík 271.1 mg
- Vláknina 6610.5 mg
- Vitamín A 6610.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
175 g čokolády na vaření nastrouháme najemno. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny, přidáme mouku, chvíly třeme a přidáme nastrouhanou čokoládu. Potom lehce vmícháme sníh.
-
2
Těsto rozetřeme do rozevírací dortové formy o průměru 25 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40-45 minut. Hotový dort překlopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
-
3
Mezitím si připravíme čokoládové motýlky. Na pergamenový papír si vyznačíme obrysy motýlků. V rendlíku se silným dnem rozpustíme zbývající čokoládu s tukem. Necháme trochu vychladnout a přendáme ji do kornoutku z pergamenu, špičku ustřihneme tak, aby vznikl 3 mm široký otvor. Nastříkáme motýlky podle vzoru a necháme je ztuhnout v chladu.
-
4
Na mocca krém si ušleháme smetanu, kakao, instantní kávu a zbylý cukr. Čtvrtinu krému dáme do cukrářského sáčku se středně velkým hvězdicovým nástavcem, zatím odložíme stranou.
-
5
Dort vyjmeme z formy a vodorovně ho rozřízneme na tři díly. První plát dáme na plochý tác, řeznou stranou nahoru. Potřeme ho asi čtvrtinou krému a pokračujeme dalšími vrstvami až skončíme třetím plátem, řeznou stranou dolů. Povrch dortu a boky potřeme tenkou vrstvou krému. Krémem v sáčku vytvoříme na povrchu dortu ozdobný vzor a ozdobíme ho motýlky. Necháme v lednici vychladit.
-
6