Bulharská kopřivová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 100 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 6 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 105.1 mg
- Draslík 113.5 mg
- Vláknina 5654.5 mg
- Vitamín A 5654.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí do hrnce s vodou a vaříme.
-
2
K měkké zelenině přidáme omyté, nasekané kopřivové lístky.
-
3
Mouku rozmícháme ve smetaně, nalijeme do polévky a chvíli povaříme. Odstavíme z plotny a nakonec do polévky vmícháme žloutek a podle chuti citronovou šťávu.