Hovězí pečeně po pražsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1093 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 60.3 mg
- Vláknina 1780.5 mg
- Vitamín A 1780.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme a nakrájíme na podlouhlé díly. Uprostřed prořízneme kapsu a naplníme ji směsí z vajec, hrášku a salámu. Kapsu uzavřeme jehlou nebo špejlí. Maso osolíme a opepříme.
-
2
Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky a osmahneme dorůžova na větší části tuku. Na tomto základu krátce opečeme naplněné maso. Potom přilijeme vodu a pod poklicí maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme a doléváme vodu.
-
3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou. Za občasného míchání vaříme nejméně 20 minut.
-
4
Nakonec šťávu procedíme, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.